marți, aprilie 14

Noi inceputuri.

Cu ocazia revitalizarii (partiale) a blog-ului si asa-zisa incercare de promovare a sa, am hotarat sa incerc sa sustin si sa particip la o campanie la care voi incerca pe viitor sa devin cat mai activ posibil, la nivelul unei campanii de informare prin articole despre metoda noua de spalare a creierului muzical al populatiei, prin promovarea trupelor din asa-zisa "cultura underground" care nu au despre ei parerea ca sunt noul curent din toata aceasta cultura, fara ca intai sa primeasca vreun fel de feedback. Sa nu mai vorbim despre nivelul de complexitate al pieselor (daca exista piese originale, majoritatea fiind cover-uri dupa trupe si piese devenite clasice peste ani), pe care l-ai putea compara cu produsul defecatiei. Sa nu lungim vorba, pentru ca inca nu am inceput sa vorbim serios despre asta, daca vreti sa cititi detalii despre aceasta campanie si sa participati, folositi link-ul din dreapta de la tab-ul "Supporting", unde va puteti informa in detaliu si puteti deveni membri ai acestei campanii, credem noi de bun-gust.

Let's pretend to care

Ideea campaniei este nu sa ne batem joc de anumite trupe si anumite persoane, desi la prima vedere ar putea parea asa. Ideea este promovarea unor filtre personale de alegere a oricarei forme de arta, de la pictura, teatru pana la muzica denumite "abstracte" sau "inaintea vremii lor" pentru simplul motiv ca nici macar autorul acestor opere nu intelege in intregime mesajul pe care ar trebui sa-l transmita opera sa. Trebuie sa ne dam seama singuri unde se opreste subtilitatea artei si de unde incepe aruncarea de detalii si idei nonsensuale pentru a da impresia de geniu artistic. Acesta este scopul final al "Campaniei Anti-Prostie/Kitsch", si spun eu ca, reusind sa convingem cateva persoane de adevarul celor spuse aici, lucrurile vor incepe se sa extinda (cel putin in teorie, daca e sa ne luam dupa "efectul bulgarelui") si inainte sa ne dam seama, vom avea o societate putin mai educata din punctul de vedere al discernarii intre ce e cu adevarat bun si merita sa fie promovat, si ce se promoveaza doar cu ajutorul fondurilor materiale si fara nici un pic de originalitate sau complexitate in ansamblu.
Detalii despre ce se va intampla pe viitor vom avea dupa ce (speram sa) primim primele critici, constructive sau doar rau-intentionate (pentru ca vor exista, in mod sigur). Pana atunci, aratati amicilor si inamicilor ce se petrece si invitati pe toata lumea sa participe si sa gandeasca de unul singur, poate reusim impreuna sa reducem efectul imens de turma promovat de cateva zeci de ani la noi in tara.

ToBeContinued

Un comentariu:

Vasile Pop spunea...

Felicitari! In sfarsit si in tara noastra se vor decanta valorile. In esenta, aceasta tara are speranta pentru viitor. Inca o data felicitari.