sâmbătă, martie 1

Credinta si ramificatiile ei...

e foarte usor sa duci o viata lipsita de rationament, ca si animalele, dar daca facem asta, atunci de ce am primit constiinta? ca sa fim constienti de faptul ca nu suntem cu nimic mai presus de animale?...eu cred ca e data cu un alt scop, cu scopul de a incerca sa luptam si sa fim cat mai buni in viata.
si cand spun data, nu ma refer de Dumnezeu, desi poate el ne-a dat-o, nu neg lucrul asta, pur si simplu cer ca lumea sa fie rezonabila...trebuie sa intelegeti ca oricum v-ati numi zeul suprem, fie ca e el Buddha, Dumnezeu, Iehova, Mohamed sau Zeus, nu e vorba de un om, e vorba de o putere, putere pe care nimeni nu poate sa o inteleaga, desi toata lumea incearca sa fie mare filozof si sa explice ce a vrut sa spuna X si Y in cartea aceea si aceea...cartile sunt scrise de oameni, nu de forta in care toata lumea are incredere in ziua de azi...asta nu intelege lumea, faptul ca toti au o credinta, simplul fapt ca cred in ceva e o credinta, fie ca e vorba de o forta exterioara care le guverneaza vietile, sau de forta lor interioara cu ajutorul careia ei isi dicteaza propriile decizii si isi aleg calea prin viata, e irelevant sa dam atatea nume singurului fapt care ne distinge de animale...credinta. pentru ca nu poti sa spui ca nu ai vazut animale cu constiinta, prin constiinta referindu-ma nu la faptul de a putea comunica, ci la afectiune. afectiune la animale exista cu multi ani inainte sa aparem noi, AUTOnumindu-ne superiori lor...cu ce suntem superiori? prin faptul ca nu spunem lucrurilor pe nume si le imbracam in cine stie ce invelisuri scumpe pentru a ne face pe noi sa parem mai inteligenti? prin gelozia fata de inteligenta celuilalt suntem noi superiori? prin faptul ca ducem razboaie inutile pentru simplul motiv ca celalalt isi exercita dreptul de a gandi si a se exprima liber? CE MAI SUPERIORITATE!...de iubire nici nu mai vorbesc, cand cateva mii de specii de animale au un singur partener intr-o viata, ne mai putem numi superiori la capitolul asta? deci, desi probabil uit ceva, singurul lucru care ne diferentiaza de animale este credinta, de fapt, intelegerea conceptului ca exista ceva care nu ne lasa sa ne facem chiar de cap in orice mod vizibil. ceea e e bine, pentru ca daca oamenilor nu le-ar fi fost insuflata ideea de credinta si de fiinta atotputernica, probabil eu nu as fi stat aici acum facand ceea ce fac, pentru ca s-ar fi ciopartit unii pe altii din ceva motive prostesti...oricum, ca sa vezi ca omul nu e deloc idiot, a gasit o modalitate de a se bate cu cel care "are mai multe" si "e mai fericit"...cum? bineinteles, invocand forta atotputernica in care credea...asa-i omu, descurcaret ... revenind, niciodata nu ati vazut sau nu veti vedea delfini sau maimute facandu-si triburi care sa slaveasca cine stie ce divinitate, sau sa duca razboaie pe tema asta...
concluzionand...o intrebare...ne putem numi noi superiori animalelor...fara sa facem ceva care demonstreaza ca suntem?, si mai grav...este ceva ce am putea face ca sa demonstram asta? pentru ca daca nu...atunci puterea aceea care ne-a dat "darul gandirii", nu cumva a facut-o ca sa ne faca sa vedem de fapt cat de inferiori suntem, incercand sa fim diferiti?

Niciun comentariu: